Vlašský salát II

55
- reklama -

Suroviny

200 g uvařených brambor
100 g netučného měkkého salámu
1 větší sladkokyselá okurka
1 silnější plátek uvařeného celeru nebo sterilovaného celeru
1 malá uvařená mrkev
2 lžíce sterilovaného hrášku
120 g majonézy
sůl
mletý pepř
hořčice
worcestrova omáčka
ocet – asi 1/2 lžičky a přidat půjde vždycky
možno i špetka moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Salám nakrájíme na nudličky, brambory promáčkneme 2x přes kráječ vajec na plátky, vzniknou nudličky.

  2. Okurku, celer a mrkev se snažíme nakrájet na velmi drobné nudličky nebo kostičky, popř. je nahrubo nastrouháme.

  3. Vše smícháme dohromady, dochutíme a necháme v chladničce odležet.

  4. Můžeme snížit množství brambor a zvýšit množství salámu, okurek, celeru a majonézy. Tím vyrobíme vlašský salát speciál.

  5. Tento salát taky používám jako základ na Ruské vejce. Přeliv si na ně dělám tak, že majonézu malinko rozředím mlékem a přidám sůl, cukr, pepř, worcester a kapku octa nebo citronové šťávy.

  6. Rychleji by to šlo rozředit okurkovým nálevem. Místo sterilované kapie jsem dozdobila plátky rajčat.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Kuchařka studené kuchyně