
- reklama -
Suroviny
- 200 g uvařených brambor
- 100 g netučného měkkého salámu
- 1 větší sladkokyselá okurka
- 1 silnější plátek uvařeného celeru nebo sterilovaného celeru
- 1 malá uvařená mrkev
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 120 g majonézy
- sůl
- mletý pepř
- hořčice
- worcestrova omáčka
- ocet – asi 1/2 lžičky a přidat půjde vždycky
- možno i špetka moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Salám nakrájíme na nudličky, brambory promáčkneme 2x přes kráječ vajec na plátky, vzniknou nudličky.
-
Okurku, celer a mrkev se snažíme nakrájet na velmi drobné nudličky nebo kostičky, popř. je nahrubo nastrouháme.
-
Vše smícháme dohromady, dochutíme a necháme v chladničce odležet.
-
Můžeme snížit množství brambor a zvýšit množství salámu, okurek, celeru a majonézy. Tím vyrobíme vlašský salát speciál.
-
Tento salát taky používám jako základ na Ruské vejce. Přeliv si na ně dělám tak, že majonézu malinko rozředím mlékem a přidám sůl, cukr, pepř, worcester a kapku octa nebo citronové šťávy.
-
Rychleji by to šlo rozředit okurkovým nálevem. Místo sterilované kapie jsem dozdobila plátky rajčat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchařka studené kuchyně
Kuchařka: Merylas