Vláčný pomerančový piškot

148
- reklama -

Suroviny
8 – 10 porcí

120 g čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (2 pomeranče)
3 vejce
200 g hladké mouky
200 g cukru
65 g mléka
kůra dle chuti
1 prášek do pečiva
110 g oleje
špetka soli
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a pod rošt v troubě postavíme malý hrnec s vodou. Pára vznikající během pečení zamezí praskání a vysušení piškotu. Formu na koláč/dort vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

  2. Vajíčka smícháme s cukrem, pak postupně přidáváme mléko, olej, mouku, sůl, šťávu, kůru a nakonec prášek do pečiva. Metličkou pořádně promícháme. Vzniklé řídké těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 35-40 minut.

  3. Podáváme ještě teplé se šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Tento moučník je skvělý v tom, že čím déle jej necháte pod poklopem uležet, tím víc bude vláčný. Schválně to zkuste, budete mile překvapeni 😀