
- reklama -
Suroviny
8 – 10 porcí
- 120 g čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (2 pomeranče)
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 65 g mléka
- kůra dle chuti
- 1 prášek do pečiva
- 110 g oleje
- špetka soli
- šlehačka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C a pod rošt v troubě postavíme malý hrnec s vodou. Pára vznikající během pečení zamezí praskání a vysušení piškotu. Formu na koláč/dort vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
-
Vajíčka smícháme s cukrem, pak postupně přidáváme mléko, olej, mouku, sůl, šťávu, kůru a nakonec prášek do pečiva. Metličkou pořádně promícháme. Vzniklé řídké těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 35-40 minut.
-
Podáváme ještě teplé se šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Tento moučník je skvělý v tom, že čím déle jej necháte pod poklopem uležet, tím víc bude vláčný. Schválně to zkuste, budete mile překvapeni 😀
Kuchařka: Zuzulaaa