- reklama -
Suroviny
dortová forma 22cm
- 330 ml černého piva
- 1 lžička perníkového koření
- 180 g másla
- 1 lžíce rozinek
- 80 g vlašských ořechů
- 180 g másla
- 3 vejce
- 200 g celozrnné mouky
- 150 g přírodního cukru (tmavého)
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1 lžíce medu
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dejte pivo s kořením,rozinkami,máslem a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Nechte 5 minut provářet na mírném ohni, pak kastrol stáhněte z plamene, vmíchejte lžíci mléka a nechte vychladnout.
-
V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přimíchejte po částech mouku s kypřicím práškem a poté vlijte pivní směs. Přidejte nahrubo nasekané ořechy.
-
Těsto nalijte (je poměrně řídké) do vymazané a vysypané formy a pečte na 170°C 1 hodinu.
-
Nechte vychladnout, vyjměte z formy. Já jsem ho ještě prořízla a promazala jahodovou zavařeninou. Podávejte se zakysanou smetanou, šlehačkou nebo zmrzlinou.
Poznámka od kuchařky
Mírně pozměněný recept na francouzský koláč MOELLEUX z časopisu FOOD
Kuchař: jajine