Vláčný koláč MOELLEUX

51
- reklama -

Suroviny
dortová forma 22cm

330 ml černého piva
1 lžička perníkového koření
180 g másla
1 lžíce rozinek
80 g vlašských ořechů
180 g másla
3 vejce
200 g celozrnné mouky
150 g přírodního cukru (tmavého)
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dejte pivo s kořením,rozinkami,máslem a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Nechte 5 minut provářet na mírném ohni, pak kastrol stáhněte z plamene, vmíchejte lžíci mléka a nechte vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přimíchejte po částech mouku s kypřicím práškem a poté vlijte pivní směs. Přidejte nahrubo nasekané ořechy.

  3. Těsto nalijte (je poměrně řídké) do vymazané a vysypané formy a pečte na 170°C 1 hodinu.

  4. Nechte vychladnout, vyjměte z formy. Já jsem ho ještě prořízla a promazala jahodovou zavařeninou. Podávejte se zakysanou smetanou, šlehačkou nebo zmrzlinou.

Poznámka od kuchařky

Mírně pozměněný recept na francouzský koláč MOELLEUX z časopisu FOOD