- reklama -
Suroviny
- 500 g prosáté hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 75 g změklého másla
- 4 PL moučkového cukru
- 3 žloutky
- 1 PL rumu
- 1 kostka droždí
- 1 KL cukru
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem a máslem do pěny a nakonec vmícháme rum. V druhé míse smícháme vlažné mléko, lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek.
-
Poté přidáme máslovou směs, prosátou mouku a špetku soli. Vše vypracujeme na jemné těsto, které dáme na teplé místo kynout.
-
Poté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silny plát, vykrajujeme kolečka pomocí vykrajovátka na donutky.
-
Osmažíme v horkém oleji z obou stran dozlatova.
Ještě horké donutky posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Z těstem se dobře pracuje, je krásně vláčné jako mech. Těsto můžete použít i na klasické koblihy.
Kuchařka: MiskaM