
- reklama -
Suroviny
14 kusů
- 250 g hladké mouky (prosejeme přes sítko)
- 4 vejce (sníh)
- 170 g cukru
- 100 ml oleje
- 100 g čokolády (nejlepší jsou kaštany)
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100-120 ml vody
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve ušleháme sníh ze čtyř bílků. V druhé míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu a olej, pak vsypeme mouku s kypřícím práškem a vanilkový cukr. Potom přidáme nastrouhanou čokoládu a nakonec zlehka vmícháme sníh.
-
Vymažeme sádlem bábovkovou formu, vysypeme moukou, nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 190 °C na 45 minut, (špejlí vyzkoušíme vpichem do bábovky), když bude potřeba, ještě dopečeme. Když se bábovka peče rychleji navrchu, přikryji ji pečícím papírem.
-
Kdo chce, může polít čokoládovou polevou nebo jen posypat cukrem, jako já.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala mě bábovka paní Pavlíny, bábovka je opravdu vláčná, není suchá. Krásně voní, použila jsem čokoládu kaštany v bílé polevě.
Kuchařka: janatka