
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 2 kelímky bílého jogurtu
- (obsah kelímku 120-150 g)
- 2 kelímky hrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 kelímek cukru moučka
- 2 vejce
- 6 lžic oleje
- Drobenka:
- polohrubá mouka
- máslo
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
- višně
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravte drobenku – všechny suroviny zpracujte v hlubokém talíři nebo misce na drobivou směs.
Připravte také višně, omyjte je, otrhejte stopky, můžete vypeckovat, ale nemusíte. -
Suroviny na těsto dejte jednoduše do mísy a důkladně promíchejte. Plech nebo koláčovou formu vymažte sádlem (máslem) a vysypte polohrubou moukou, nalijte těsto, posypte ovocem a nakonec drobenkou.
-
Pečte pozvolna v předem nahřáté troubě na 180°C. Zkouška vpichem špejle je nevyhnutelná, lepí-li se na ni těsto, není ještě hotovo.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: paniRuzickova