
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 9 vajec
- 300 g krystalového cukru
- 210 g hladké mouky
- 70 g kakaa
- 70 g másla
- Náplň:
- 2 smetany na šlehaní
- 1 mascarpone
- cukr dle chuti
- višnová marmeláda
- višňový kompot
- Na ozdobu:
- pařížská šlehačka
- višně
- čokoládové lupínky
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce šleháme, přidáváme po lžících cukr, šleháme 15 minut do husté pěny, postupně přidáme mouku, kakao a naposledy vychladlé rozpuštěné máslo. Nalijeme do formy, kterou vyložíme pečícím papírem a pečeme cca 20 minut .
-
Ušleháme mascarpone s cukrem a pomalu zašleháme do ušlehané šlehačky.
-
Vychladlý korpus rozřízneme na tři díly, pokapeme šťávou z kompotu, promažeme marmeládou, šlehačkou s mascarpone. Celý dort pomažeme též náplní. Dáme vychladit do ledničky.
-
Po vychladnutí ozdobíme pařížskou šlehačkou, na ozdobu použijeme čokoládové lupínky a okapané višně z kompotu.
Kuchařka: Miru









