
Suroviny
- Těsto
- 6 vajec
- 6 PL moučkového cukru
- 6 PL oleje
- 6 PL teplé voda
- 6 PL polohrubé mouka
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- Tvarohová náplň
- 500 g tučného tvarohu ve vaničce
- 3 PL moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- Višňová náplň
- 3 PL kukuřičného škrobu
- 3 PL cukru krupice
- 600 g višňový kompot
- Pařížský krém
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- 100 – 150 g moučkového cukru (jak chcete aby byl moučník sladký)
- 15o g másla
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny – čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
-
Těsto nalijeme na plech s vysokým okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C cca 30 minut – zkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.
-
Zatím co nám korpus chladne, připravíme si náplně.
-
Višňová:
Sklenici vypeckovaných višní vylijeme i se šťávou do hrnce, přidáme cukr a škrob. Ponorným mixerem projedeme tak jak chceme mít v náplni velké kousky ovoce. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. -
Pařížská:
V hrnci zahříváme smetanu, rozlámeme si do ní čokoládu a necháme za stálého míchání rozpustit. Vypneme a necháme zchladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po vychladnutí všleháme čokoládový krém. -
Tvarohová:
Tvaroh vyšleháme s oběma cukry dohladka. -
Na vychladlý korpus natřeme nejdříve tvarohovou náplň a uhladíme. Pak višňovou a uhladíme a nakonec pařížskou a uhladíme.
-
Nakonec nastrouháme čokoládu a dáme vychladit do lednice – nejlépe přes noc.
Poznámka od kuchařky
Postup vypadá složitě, ale jen vypadá. V reálu je to jednoduché a celkem rychlé. A výsledek stojí za to.
PL – Polévková Lžíce.









