Višňovo-borůvkový cheesecake

94
- reklama -

Suroviny

Na korpus :
250 celozrnných nebo karamelových sušenek
120 g rozpuštěného másla
Na náplň :
3 plátky želatiny + voda podle návodu
120 ml vody k ovoci do pánve
250 g višní
150 g borůvek
500 g měkkého tvarohu
100 g domácí lučiny (nebo mascarpone)
kůra z jedné limetky
1 PL limetkové šťávy
1 PL práškové stévie (nebo moučkového cukru)
2 -3 žloutky
2 PL krupičky
1 vanilkový cukr
máslo na formu

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky nadrtíme nebo namixujeme s krupičkou a spojíme s rozpuštěným máslem. Hmotu dáme na 25 minut do lednice, aby dobře ztuhla.


    Zobrazit celý recept

  2. Porcelánovou, koláčovou nebo dortovou formu dobře vymažeme máslem i po stranách.

  3. Ve šlehači zlehka ušleháme tvarohy s lučinou, kůrou z limetky, šťávou z limetky, žloutky a cukry. Prošleháváme po dobu 3 minut. Sušenkovou hmotu vložíme do vymazané formy a lžící hmotu zarovnáme.

  4. Višně omyjeme a vypeckujeme. Borůvky omyjeme.
    Na sušenkový korpus navrstvíme tvarohovo-lučinovou směs, do které vmícháme pár borůvek.

  5. Dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 45-50 minut. Po této době troubu vypneme, pootevřeme dvířka u trouby a necháme cheesecake hodinu chladnout.

  6. Mezitím omyté a vypeckované višně a zbylé borůvky nasypeme do hlubší pánve, přidáme cca 120 ml vody, trochu cukru nebo sladidla a vaříme po dobu cca 5 minut.

  7. Plátkovou želatinu namočíme podle návodu na 10 minut do studené vody nabobtnat. Po této době želatinu přidáme do pánve s ovocem rozpustit.

  8. Touto omáčkou lžící polijeme vychladlý cheesecake a necháme ztuhnout do druhého dne v lednici. Podáváme ke kávě samotný nebo se šlehačkou.