
- reklama -
Suroviny
- cukrářské dlouhé piškoty
- 1/2 hrnku silné kávy
- 2 PL rumu
- náplň –
- velká sklenice višňového kompotu
- 1 vanilkový cukr
- 1 KL skořice
- 2 PL rumu
- 1 vanilkový pudink (vypeckované višně svaříme se skořicí, cukrem a rumem, přidáme pudink na zahuštění a mícháme do zhoustnutí)
- krém –
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 2 PL cukru (uvaříme pudink)
- Po vychladnutí zašleháme –
- 1 tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- 1 mascarpone
- 2 PL rumu
- Já přidala ještě 1 jogurtový ztužovač
- Dle chuti přislaďte.
Postup přípravy receptu
-
Pekáček nebo formu vyložíme potrav.folii, uložíme piškoty a polijeme kávou s rumem.
-
Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní.
-
Na náplň rozetřeme polovinu krému a poklademe druhou vrstvou piškotů, opět pokapeme kávou s rumem.
-
Na piškoty rozetřeme druhou polovinu krému.
-
Nahoru posypeme strouhanou čokoládou. Necháme dobře ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a višní.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: jabl.ko