Višňová marmeláda s čokoládou

183
- reklama -

Suroviny

1 kg višní – bez pecek
500 g cukru krupice
100 g hořké čokolády
1 ks Džem-fix 2:1 s agarem Vitana

Postup přípravy receptu

  1. 1 kg vypeckovaných višní rozmixujeme a vlijeme do hrnce. Obsah sáčku Džem-fix Vitana smícháme s 1 lžicí cukru, vmícháme do rozmixovaného ovoce a za stálého míchaní přivedeme k varu a odstavíme.

  2. Vmícháme zbytek cukru a hrubě nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Odebereme případnou pěnu a plníme předehřáté sklenice, zavíčkujeme a obrátíme na cca 5 minut dnem nahoru.

Poznámka od kuchařky

Inspirací mi byl výstřižek z nějakého časopisu, kde se ale přidával želírující přípravek 3:1 a ještě i kyselina citrónová. Já jsem použila to, co jsem měla doma. Bylo to jen tzv. na zkoušku 🙂

Chuť marmelády mě příjemně čokoládově překvapila , že až lituju, že jsem neudělala více. Možná bych přidala i vanilkový cukr.

Určitě půjde použít i jiný želírující přípravek, kde bych postupovala podle návodu na něm uvedeném.