
Suroviny
- 1 kg višní – bez pecek
- 500 g cukru krupice
- 100 g hořké čokolády
- 1 ks Džem-fix 2:1 s agarem Vitana
Postup přípravy receptu
-
1 kg vypeckovaných višní rozmixujeme a vlijeme do hrnce. Obsah sáčku Džem-fix Vitana smícháme s 1 lžicí cukru, vmícháme do rozmixovaného ovoce a za stálého míchaní přivedeme k varu a odstavíme.
-
Vmícháme zbytek cukru a hrubě nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Odebereme případnou pěnu a plníme předehřáté sklenice, zavíčkujeme a obrátíme na cca 5 minut dnem nahoru.
Poznámka od kuchařky
Inspirací mi byl výstřižek z nějakého časopisu, kde se ale přidával želírující přípravek 3:1 a ještě i kyselina citrónová. Já jsem použila to, co jsem měla doma. Bylo to jen tzv. na zkoušku 🙂
Chuť marmelády mě příjemně čokoládově překvapila , že až lituju, že jsem neudělala více. Možná bych přidala i vanilkový cukr.
Určitě půjde použít i jiný želírující přípravek, kde bych postupovala podle návodu na něm uvedeném.