Suroviny
20 porcí
- 200 g tmavé čokolády na vaření
- 100 g bílé čokolády
- 60 g 100% tuku
- 30 g kakaa
- višně
- naložené v rumu
- (silikonové formičky na čokoládu nebo plastová plata z bonboniér)
Postup přípravy receptu
-
Ćokoládu si s tukem a kakaem roztopíme ve vodní lázni. Totéž uděláme s bílou čokoládou.
-
Varianta I.
Do formiček nalijeme tmavou čokoládu až po okraj a vylijeme ji zpět do kastrůlku. Formu s čokoládou, která ulpí na bocích formiček díme do ledničky. Mezitím si připravíme naložené višně v rumu. Jakmile je čokoláda v lednici pořádně ztuhlá, naplníme formičky višněmi a zalijeme až po okraj a dáme opět do lednice.
-
Varianta II.
Opět nalijeme tmavou čokoládu do formiček a opět ji vylijeme a dáme do lednice. jakmile ztuhne, nalijeme do formiček bílou čokoládu asi 2 mm pod okraj a zbytek zalijeme opět tmavou čokoládou a dáme ztuhnout. Vzniknou nám bonbóny plněné bílou čokoládou.
-
Varianta III.
Do formiček nalijeme půl tmavé a půl bílé čokolády.
Můžeme různě experimentovat. Napadlo mne naplnit bonbóny i vaječným koňakem, určitě by to šlo.
Poznámka od kuchařky
Objednala jsem si nějaké silikonové formičky. Link na ně mi poslala Cathleen. Také s bonboniérou mne inspirovala Cathleen, tak snad se nebude zlobit, její recept samozřejmě přidávám jako podobný.