Višně v čokoládě, aneb domácí bonboniéra II.

142
- reklama -

Suroviny
20 porcí

200 g tmavé čokolády na vaření
100 g bílé čokolády
60 g 100% tuku
30 g kakaa
višně
naložené v rumu
(silikonové formičky na čokoládu nebo plastová plata z bonboniér)

Postup přípravy receptu

  1. Ćokoládu si s tukem a kakaem roztopíme ve vodní lázni. Totéž uděláme s bílou čokoládou.


    Zobrazit celý recept

  2. Varianta I.

    Do formiček nalijeme tmavou čokoládu až po okraj a vylijeme ji zpět do kastrůlku. Formu s čokoládou, která ulpí na bocích formiček díme do ledničky. Mezitím si připravíme naložené višně v rumu. Jakmile je čokoláda v lednici pořádně ztuhlá, naplníme formičky višněmi a zalijeme až po okraj a dáme opět do lednice.

  3. Varianta II.

    Opět nalijeme tmavou čokoládu do formiček a opět ji vylijeme a dáme do lednice. jakmile ztuhne, nalijeme do formiček bílou čokoládu asi 2 mm pod okraj a zbytek zalijeme opět tmavou čokoládou a dáme ztuhnout. Vzniknou nám bonbóny plněné bílou čokoládou.

  4. Varianta III.

    Do formiček nalijeme půl tmavé a půl bílé čokolády.

    Můžeme různě experimentovat. Napadlo mne naplnit bonbóny i vaječným koňakem, určitě by to šlo.

Poznámka od kuchařky

Objednala jsem si nějaké silikonové formičky. Link na ně mi poslala Cathleen. Také s bonboniérou mne inspirovala Cathleen, tak snad se nebude zlobit, její recept samozřejmě přidávám jako podobný.