Višně v čokoládě

109
- reklama -

Suroviny

3 kg višní
1,30 kg cukru krupice
2 vanilkové cukry
200 g kakaa
2 dl rumu

Postup přípravy receptu

  1. Višně propláchneme vodou a vypeckujeme.

  2. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet.

  3. Občas zamícháme, višně pustí šťávu.

  4. Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80°C.

Poznámka od kuchařky

Používáme na různé poháry. Prokládáme s piškoty společně s pudinkem nebo s oslazenou zakysanou smetanou, tvarohem. Taky chutnají s jogurtem. Dělala jsem i švestky v čokoládě, dává se jen 1 kg cukru, ale višně jsou chuťově výraznější.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/