
- reklama -
Suroviny
- 3 kg višní
- 1,30 kg cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- 200 g kakaa
- 2 dl rumu
Postup přípravy receptu
-
Višně propláchneme vodou a vypeckujeme.
-
Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet.
-
Občas zamícháme, višně pustí šťávu.
-
Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80°C.
Poznámka od kuchařky
Používáme na různé poháry. Prokládáme s piškoty společně s pudinkem nebo s oslazenou zakysanou smetanou, tvarohem. Taky chutnají s jogurtem. Dělala jsem i švestky v čokoládě, dává se jen 1 kg cukru, ale višně jsou chuťově výraznější.
Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/
Kuchařka: Merylas