Vínové rohlíčky – cukroví bez vajec

57
- reklama -

Suroviny

Těsto:
280 g hladké mouky
250 g másla – změklého
7 lžic bílého vína (lze i červené)
Na obalení:
1 miska moučkového cukru
1 vanilkový cukr nebo luskem navoněný moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo s vínem a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do chladna.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak těsto na pomoučněném stole vyválíme na plát o síle cca 3-4 mm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme malé rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova, během pečení se maličko nafouknou.

  4. Po upečení je ještě teplé obalíme v misce s moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým a ukládáme do krabiček. Po vychladnutí uzavřeme a odebíráme dle potřeby a chuti.