![Vinný punč s jablkem_5ffa4d371c4e0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vinny-punc-s-jablkem_5ffa4d370d984.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 250 ml jablečného džusu (100%)
- 250 ml červeného vína
- 100 ml rumu
- 100 ml vody
- 60 g cukru krupice
- 4 hřebíčky
- 1 tyčinka skořice
- 1 lžíce cukru
- 2 menší jablka
Postup přípravy receptu
-
Džus, červené víno, rum, vodu, krupicový cukr, hřebíčky a skořici vložte do hrnce. Pomalu zahřejte pod bod varu, ale nevařte.
-
Horní okraj skleniček navlhčete vodou a obalte je v cukru. Jablka omyjte, nakrájejte na tenké plátky a vypíchněte jim středy ve tvaru hvězdičky.
-
Část plátků vložte do sklenic. Z punče vyndejte koření a nápojem zalijte jablka ve sklenici.
-
Nakonec ze zbylých plátků jablek vykrojte hvězdičky a ozdobte jimi naplněné sklenice. Pak hned servírujte.
Poznámka od kuchařky
Dělávám vždy rovnou dvojitou dávku. 🙂
Kuchařka: Lenika