
Suroviny
- 600 g vinné klobásy
- 1/2 čerstvé mrkve
- 1/4 cibule (nejlépe bílé)
- 1 stroužek česneku
- 1 cm zázvoru
- oregano
- koriandr
- libeček (ten být nemusí) – nejlépe čerstvé, lze i sušené – dle chuti
- pepř
- sůl
- 0,6 dcl bílého vína (nemusí být, počítá se ale 1 dcl na 100 g klobásy)
- strouhanka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Bílou klobásu pečlivě vymačkáme ze střívka (je to piplačka, rozříznutí mi nepomohlo)
-
Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, cibuli, zázvor, prolisovaný česnek a nakrájené bylinky.
Zalijeme vínem a pořádně propracujeme. (Já to dělala rukou). Ochutnáváme, případně dochutíme dle naší chuti, pozor, propečením se chuť zvýrazní!!!!!
Necháme odpočinout, mezitím si začneme pracovat na příloze – mamka uznává jen br. kaši, do které se dávají ty samé bylinky jako do té směsi. -
Směsku z klobásky zahustíme strouhankou, tak, aby směs byla polotekutá, nesmí být vyloženě pevná, ale ani řídká.
-
Z části vytvarujeme karbanátky, ruce si namáčíme do studené vody, tvarování jde lépe. Upečeme do růžova, zbytek jako prejt dáme na druhou pánev a propečeme do křupava.
Podáváme s br.kaší. Případně s jinou námi oblíbenou přílohou.
Zdroj – Recepty od mé mamky
Poznámka od kuchařky
Od kamarádky jsem dostala 2 kg čerstvých bílých klobásek, část jsem zamrazila, část normálně upekla a zbytek jsem takto zpracovala, abych z toho měla něco i já.