Vinná klobáska zapečená se sýrovo-houbovým těstíčkem

51
- reklama -

Suroviny

800 g vinné klobásy
4 vejce
30 ml mléka
2 PL strouhaného sýra (libovolný tvrdý sýr)
2 PL nastrouhané očištěné hlívy ústřičné (nebo žampionů)
sůl
troška kari koření
špetka červené papriky
zelená petrželka nebo pažitka
rozmarýn
olej na vymazaní plechu

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu zatočíme do tvaru „spirálek“ a pak je přichytíme špejlemi.


    Zobrazit celý recept

  2. Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě.

  3. Vinnou klobásku uložíme na plech a necháme asi 10 minut na 180 stupňů pomalu péci.

  4. Z vajec, mléka, sýra, koření, bylinek a strouhané hlívy ústřičné uděláme těstíčko, které nalijeme na částečně zapečenpi vinnou klobásu a dál dopékáme do zlaté barvy. Podáváme s opečeným bramborem a zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Je to velmi rychlé a chutné. Množství sýru a hlívy je možné přidávat podle každého Vás – zkusila jsem tak, aby těstíčko drželo a nestékalo z klobásky.