
- reklama -
Suroviny
- 800 g vinné klobásy
- 4 vejce
- 30 ml mléka
- 2 PL strouhaného sýra (libovolný tvrdý sýr)
- 2 PL nastrouhané očištěné hlívy ústřičné (nebo žampionů)
- sůl
- troška kari koření
- špetka červené papriky
- zelená petrželka nebo pažitka
- rozmarýn
- olej na vymazaní plechu
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu zatočíme do tvaru „spirálek“ a pak je přichytíme špejlemi.
-
Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě.
-
Vinnou klobásku uložíme na plech a necháme asi 10 minut na 180 stupňů pomalu péci.
-
Z vajec, mléka, sýra, koření, bylinek a strouhané hlívy ústřičné uděláme těstíčko, které nalijeme na částečně zapečenpi vinnou klobásu a dál dopékáme do zlaté barvy. Podáváme s opečeným bramborem a zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Je to velmi rychlé a chutné. Množství sýru a hlívy je možné přidávat podle každého Vás – zkusila jsem tak, aby těstíčko drželo a nestékalo z klobásky.
Kuchařka: varilamyskakasicku