
Suroviny
- 1 chlazené listové těsto
- 600 g vinné klobásy
- 1 vejce na potření
- petrželka nebo pažitka
- sezamové semínko
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme na jeden velký plát. Ze střívek vymačkáme všechen obsah vinné klobásy a potřeme jím rozprostřený plát listového těsta.
-
Posypeme pažitkou nebo petrželkou. Zavineme, konce těsta stočíme pod závin tak, aby náplň nevytékala. Těsto s klobásou potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca cca 25 minut.
-
Dala jsem na roládu zpočátku alobal na 15 minut a po této době jsem ji dopekla dál bez alobalu dozlatova, je potřeba, aby se náplň v roládě dobře propekla. Upečenou roládu s klobásou pak rozkrájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem ji podávala znovu k obědu a plátky rolády s klobásou jsem ještě nechala chvíli v troubě ohřát a byl tak znovu teplý oběd.









