Vinná klobása v leču pečená

81
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g vinné klobásy
120 g anglické slaniny
1 sklenice zeleninového leča, cca 330 gramů
1 plnější lžička plnotučné nebo pikantní hořčice
chilli papričky dle chuti, nemusí být
sojová omáčka nebo worcester dle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou není nutné vymazávat.


    Zobrazit celý recept

  2. Takto připravené klobásy vložíme na 8-10 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů opéct lehce do barvy a pustit šťávu.

  3. Ve sklenici leča rozmícháme hořčici a směsí přelijeme předpečené klobásy. Přidat můžeme dle chuti i trošku nasekané chilli papričky nebo pepř, můžeme dle chuti osolit nebo dochutit troškou sojovky nebo worcesteru.

  4. Klobásky vrátíme do trouby dopéct dozlatova. Během pečení se odpaří přebytečná tekutina a vytvoří se příjemný pikantní sos.

  5. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva, ale klidně i s bramborem nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Pokrm můžeme připravit pro větší sešlost i jako rychlé pohoštění na velkém hlubším plechu. Dá se připravit předem, je časově nenáročné a snadno se vždy přihřeje.

Já lečo dělám domácí, ale kamarádka vyzkoušela lečo od Hamé a byla spokojená…