
- reklama -
Suroviny
4 porce
- vinná klobása cca 1 kg
- 2 kyselejší jablka
- 1 větší cibule
- Na zálivku:
- 250 g zakysané smetany
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 1 PL Dijonské hořčice
- pár lístků šalvěje
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu stočíme na dno zapékací nádoby do volnějšího šneka. Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na půlkolečka. Ta nastrkáme do mezer mezi klobásou.
-
Smícháním všech surovin připravíme zálivku, přidáme posekané šalvějové lístky a nalijeme na klobásu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Solit již není nutné, klobása bývá slaná dost a vypečená šťávička je mňamózní!!! 🙂
Kuchařka: Danca