
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 500 g vinné klobásy
- 6 větších brambor
- 5 lžic kysané smetany
- 3 lžičky hrubozrnné hořčice
- čerstvě mletý pepř
- 2 cibule nakrájené na plátky
- sůl
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule.
-
Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C.
-
Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu.
-
V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme.
-
Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě při 180°C asi 20 – 30 minut. Ke konci můžeme pustit vrchní gril.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninovým salátem.
Stejně tak můžeme použít bílé grilovací klobásky.
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise
Kuchařka: danielle72









