Vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí a strouhanými bramborami

71
- reklama -

Suroviny
2 – 3 porce

500 g vinné klobásy
6 větších brambor
5 lžic kysané smetany
3 lžičky hrubozrnné hořčice
čerstvě mletý pepř
2 cibule nakrájené na plátky
sůl
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule.

  2. Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C.

  3. Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu.

  4. V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme.

  5. Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě při 180°C asi 20 – 30 minut. Ke konci můžeme pustit vrchní gril.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se zeleninovým salátem.

Stejně tak můžeme použít bílé grilovací klobásky.

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise