
Suroviny
- 600 g vinné klobásy
- solamyl
- sojová omáčka
- Na omáčku :
- 2 červené cibule
- 1 KL sojové omáčky
- 1 KL kremžské hořčice (nebo hrubozrnné)
- 500 ml vývaru
- bylinky (pažitka, libeček, tymián)
- solamyl nebo pikant Hraška
- 40 g másla
Postup přípravy receptu
-
Klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlí. Potřeme solamylem smíchaným se sojovou omáčkou a poklademe na plech s pečícím papírem do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Pečeme dozlatova (můžeme dát péci do trouby i na program „gril“).
-
Cibuli pokrájíme na klínky a necháme na másle zesklovatět. Pokrájené bylinky smícháme s vývarem a hořčicí a přidáme k cibuli. Necháme probublat, zahustíme solamylem a povaříme.
Omáčku můžeme přidat přímo na plech ke klobáse a zapéci vše na plechu nebo podáváme omáčku zvlášť k masu s novými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Já jsem část zhotovené omáčky zapekla na plechu přímo s vinnou klobásou a druhou část omáčky jsem pak přelila na klobásu.
Fotografie a recepty najdete na mém blogu: .https://codnesvariiva.blogspot.com/









