Vinná klobása pečená se zeleninou

169
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g vinné klobásy
1 pórek
8 růžičkových kapustiček
1/2 oranžové papriky
4 čerstvé žampiony
8 malých brambor
200 ml červeného vína
sůl
pepř
tymián
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
hrst bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky na poloviny, papriku a žampiony na plátky, brambory na poloviny až čtvrtiny, vše by mělo být ve velikosti sousta. Zeleninu promíchejte se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Zeleninu přendejte do pekáčku (kdo chce, může přidat i dva rozmáčknuté stroužky česneku), navrch urovnejte klobásu a podlijte červeným vínem. Pečte při 200°C přibližně 30 minut dozlatova.
    Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle webu prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/