- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vinné klobásy
- 1 pórek
- 8 růžičkových kapustiček
- 1/2 oranžové papriky
- 4 čerstvé žampiony
- 8 malých brambor
- 200 ml červeného vína
- sůl
- pepř
- tymián
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- hrst bazalky
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky na poloviny, papriku a žampiony na plátky, brambory na poloviny až čtvrtiny, vše by mělo být ve velikosti sousta. Zeleninu promíchejte se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem.
-
Zeleninu přendejte do pekáčku (kdo chce, může přidat i dva rozmáčknuté stroužky česneku), navrch urovnejte klobásu a podlijte červeným vínem. Pečte při 200°C přibližně 30 minut dozlatova.
Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle webu prima.fresh.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k