- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vinné klobásy
- 100 g anglické slaniny
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g rajčatového protlaku
- 200 ml černého piva
- 5 cherry rajčátka (dala jsem jedno normální)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky a to tak, že otáčíme několikrát ve stejném směru a poté odstřihneme (z toho jsem měla trochu strach, ale bylo to v pohodě).
-
Každou klobásku omotáme slaninou a opečeme na pánvi. Přendáme do zapékací misky a v pánvi osmažíme cibuli, česnek, rajčatový protlak a pivo. Přidáme rajčata, sůl a pepř.
-
Směs nalijeme na klobásky a zapékáme asi 15 minut na 200°C. Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Podle časopisu Gurmán.
Dělala jsem pro návštěvu a všichni si moc pochvalovali.
Kuchař: jana73