Vinná klobása na pivě

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vinné klobásy
100 g anglické slaniny
cibule
2 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
200 ml černého piva
5 cherry rajčátka (dala jsem jedno normální)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky a to tak, že otáčíme několikrát ve stejném směru a poté odstřihneme (z toho jsem měla trochu strach, ale bylo to v pohodě).


    Zobrazit celý recept

  2. Každou klobásku omotáme slaninou a opečeme na pánvi. Přendáme do zapékací misky a v pánvi osmažíme cibuli, česnek, rajčatový protlak a pivo. Přidáme rajčata, sůl a pepř.

  3. Směs nalijeme na klobásky a zapékáme asi 15 minut na 200°C. Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo.

Poznámka od kuchařky

Podle časopisu Gurmán.

Dělala jsem pro návštěvu a všichni si moc pochvalovali.