Suroviny
- 700 g libového vepřového masa (vyřezala jsem si z plecka)
- 200 g sádla
- 2 rohlíky
- 100 ml mléka
- 150 ml suchého bílého vína
- sůl
- bílý pepř
- troška mletého nového koření
- 3/4 muškátového oříšku (nastrouhaného)
- citrónová kůra (dala jsem sušenou)
- špetka muškátového květu (nemusí být, dle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát.
-
Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti.
-
Vzniklou masu můžeme naplnit do střev, ale výborné jsou z ní i řízečky, obalené ve strouhance a usmažené.
-
Zbytek klobásy uschováme v mrazáku, můžeme použít kdykoliv později – třeba i jako náplň do žampionů nebo řízků s kapsou.
Poznámka od kuchařky
Jeden recept na výrobu této pochoutky už tu je http://www.toprecepty.cz/recept/10533-uplne-super-…, ale myslím, že ten můj je o dost jiný.
Udělejte, ochutnejte, porovnejte…. :-))
(Mléka i vína, jsem, myslím, dala ještě i víc, až budu dělat příště, odměřím a dopíšu. – Snažila jsem se o to, aby výsledná masa měla co nejvíce podobnou konzistenci kupované klobáse.)
Usmažené biftečky chutnají opravdu jako z vinné klobásy a jsou velice šťavnaté. (Je vidět na titulní fotce…)