Vinná klobása (domácí)

225
- reklama -

Suroviny

700 g libového vepřového masa (vyřezala jsem si z plecka)
200 g sádla
2 rohlíky
100 ml mléka
150 ml suchého bílého vína
sůl
bílý pepř
troška mletého nového koření
3/4 muškátového oříšku (nastrouhaného)
citrónová kůra (dala jsem sušenou)
špetka muškátového květu (nemusí být, dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát.


    Zobrazit celý recept

  2. Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti.

  3. Vzniklou masu můžeme naplnit do střev, ale výborné jsou z ní i řízečky, obalené ve strouhance a usmažené.

  4. Zbytek klobásy uschováme v mrazáku, můžeme použít kdykoliv později – třeba i jako náplň do žampionů nebo řízků s kapsou.

Poznámka od kuchařky

Jeden recept na výrobu této pochoutky už tu je http://www.toprecepty.cz/recept/10533-uplne-super-…, ale myslím, že ten můj je o dost jiný.

Udělejte, ochutnejte, porovnejte…. :-))

(Mléka i vína, jsem, myslím, dala ještě i víc, až budu dělat příště, odměřím a dopíšu. – Snažila jsem se o to, aby výsledná masa měla co nejvíce podobnou konzistenci kupované klobáse.)

Usmažené biftečky chutnají opravdu jako z vinné klobásy a jsou velice šťavnaté. (Je vidět na titulní fotce…)