Víkendové makové řezy s dýní ananasové chuti

83
- reklama -

Suroviny
1 plech

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek vlažného mléka
1 kelímek zakysané smetany
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku celého máku
1 vanilkový cukr
3 vejce
1 prášek do perníku
1 lžíce skořice
1 lžíce rumu
špetka soli
1/2 dýňového kompotu zavařeného s chutí ananasu
strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme vajíčka do pěny a pak postupně přidáváme cukr, zakysanou smetanu, mouku promíchanou s práškem do perníku, olej, mléko, vanilkový cukr, skořici, rum, nastrouhané ořechy a stále šleháme, dokud není hmota hladce tekutá.

  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, do něho napícháme dýňové kompotové odkapané kostky.

  3. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 20-30 minut, záleží na troubě a zkoušíme špejlí.

  4. Navrch, až řezy vychladnou můžeme dát oblíbený krém, nebo bílkovo-citronovou polevu apod., ozdobíme dle naší fantazie.

Poznámka od kuchařky

Dlouho už jsme neměli nic s mákem, tak se dnes stalo a navrch jsem namazala karamelovo-čokoládový krém, který mi zbyl z minulé buchty a ozdobila oříškem. Řezy jsou krásně nadýchané a tou dýní osvěžující. Mohou se podávat jen tak bez ničeho, do těsta se mohou ještě dát rozinky a kdo nemá rád skořici, nemusí jí dávat.