
Suroviny
6 placek
- 500 g koupené směsi na chleba (nebo vaše vyzkoušené a oblíbené chlebové těsto)
- 270-280 ml vody
- cibule
- anglická slanina
- tvrdý sýr
- zelenina na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Večer dáme do pečky vodu, směs a zapneme program Těsto s odloženým startem tak, aby bylo hotovo v době, kdy budeme asi vstávat.
-
Ráno vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme placku velikou asi jako 1-1,5 dlaně. Uložíme na plech a ještě chvíli necháme kynout.
-
Pak každou placku potřeme vejcem a obložíme plátky cibule, anglické a sýra (nebo náplní podle vaší chutě) a dáme péct.
-
Před podáním ozdobíme. Placky úžasně voní, jsou měkounké a zespodu křupavé.
Poznámka od kuchařky
Dělávám tuhle naši oblíbenou snídani většinou o víkendu, kdy jsme doma všichni.
Ten, kdo pekárnu nemá, si těsto zadělá večer a přikryté v míse ho dá přes noc do ledničky.
Přesto, že bude v chladnu, do rána krásně vykyne. Další postup je stejný, jako v receptu.









