- reklama -
Suroviny
3 porce
- 18 krevet
- 2 čtverce rýžových nudlí
- 1 mrkev
- půl okurky
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Dresink:
- 1 lžíce šťávy citronu
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rýžového octu
- chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- malá červená cibule
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce vody dle potřeby
- sůl není potřeba, rybí omáčka je slaná
- čerstvě mletý černý pepř
- čerstvý koriandr k podávání
Postup přípravy receptu
-
Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu. Do rozehřáté pánve dáme olej, přidáme plátky česneku z jednoho stroužku a krevety. Restujeme velmi rychle a jakmile krevety zrůžoví, vyndáme je na talířek. Očištěnou mrkev a okurku bez semen nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky.
-
V mističce smícháme ingredience na dresink, rybí omáčku a ocet přidáváme postupně po lžičkách podle chuti, jaká nám vyhovuje a dle potřeby můžeme malinko zředit vodou nebo přidat olivový olej, cibuli, česnek a chilli dáváme do dresinku velmi jemně nakrájené.
-
Salát podle Vietnamců podáváme s ingrediencemi rozdělenými na talíře a dresink zvlášť. Můžeme ale salát promíchat v míse i s dresinkem a pak rozdělit na porce.
Kuchařka: Marie Svarcova