
Suroviny
    
- 600 g bůčku bez kostí (s kůží)
- 4 vejce
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 60 g cukr krupice
- 50 ml rybí omáčky
- 300 ml vody z kokosu (ne mléko)
- olej
- pepř
- sůl
- 1 feferonka (nemusí být)
Postup přípravy receptu
- 
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno. 
- 
Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku, česnek, rybí omáčku a vše promícháme, aby se každý kousek obalil. Dáme do lednice tak na půl hodiny uležet. Když je čas, tak i déle, já nechala přes noc. 
- 
Na pánvi na trošce oleje necháme zkaramelizovat cukr. Až je krásně zlatý, přidáme uležené maso a chvíli restujeme. Pak přidáme vodu z kokosu, přendáme do pomalého hrnce a pomalíme na high 4 hodiny. 
- 
Asi hodinu před koncem přidáme oloupaná vejce. 
- 
Když je maso měkké, je hotovo. Můžeme ještě dochutit trochou rybí omáčky a pepřem. 
- 
Hotový pokrm přizdobíme něčím zeleným a servírujeme s rýží nebo se dá konzumovat i jen s chlebem. 
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem získala z netu od dvou autorů, s malými úpravami.
 
            