- reklama -
Suroviny
3-5 porcí
- 1 svazek kopru
- 1 svazek koriandru
- 5 stroužků česneku
- 1 limetka
- 3 chilli papričky
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že opláchneme bylinky a nasekáme na jemno. Oloupeme česnek a opět nakrájíme na jemno, to samé uděláme i s chilli papričkami, ale ty neloupeme.
-
Vše dáme do misky, přidáme 1 lžíci oleje a vše důkladně promícháme, nakonec zastříkneme limetovou šťávou.
Ryby marinádou pořádně obalíme a vmasírujme co nejpečlivěji, nebojte se marinádu dát i do vnitřku ryby. Po té ryby osolíme a balíme do alobalu necháme 2-3 hodiny odležet v lednici, po té grilujeme nebo pečeme v troubě.
Poznámka od kuchařky
Na tuto marinádu se hodí velikostně spíše střední ryby ze sladkovodních například: lín, candát, okoun, z mořských: pražma královská, platýs velký, pilobřich ostnitý.
Kuchař: Tantal