Vietnamská marináda na ryby

43
- reklama -

Suroviny
3-5 porcí

1 svazek kopru
1 svazek koriandru
5 stroužků česneku
1 limetka
3 chilli papričky
1 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že opláchneme bylinky a nasekáme na jemno. Oloupeme česnek a opět nakrájíme na jemno, to samé uděláme i s chilli papričkami, ale ty neloupeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše dáme do misky, přidáme 1 lžíci oleje a vše důkladně promícháme, nakonec zastříkneme limetovou šťávou.
    Ryby marinádou pořádně obalíme a vmasírujme co nejpečlivěji, nebojte se marinádu dát i do vnitřku ryby. Po té ryby osolíme a balíme do alobalu necháme 2-3 hodiny odležet v lednici, po té grilujeme nebo pečeme v troubě.

Poznámka od kuchařky

Na tuto marinádu se hodí velikostně spíše střední ryby ze sladkovodních například: lín, candát, okoun, z mořských: pražma královská, platýs velký, pilobřich ostnitý.