
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 200 g housek ( cca 4 housky)
- 120 g másla
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 4 polévkové lžíce mléka
- 3 polévkové lžíce hrubé mouky
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- 2 polévkové lžíce nasekané petrželky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na kostičky, pokapeme je mlékem a necháme nasáknout.
-
V míse utřeme změklé máslo s vejci a žloutky do pěny.
-
Přidáme zvlhčené housky, nasekanou petrželku, mouku a strouhanku a trochu osolíme.
-
Těsto promícháme, pak propracujeme navlhčenýma rukama a necháme chvilku stát. Z těsta utvoříme kulaté knedlíky velikosti pinpongového míčku a uvaříme ve vroucí vodě.
-
Vaříme asi 10 minut, během vaření opatrně promícháme.
-
Vařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme a podáváme.
-
Hodí se jako příloha k omáčkám.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem opsala z časopisu Vlasta -speciál – knedlíky z roku 2006.
Kuchařka: bystrouska