Vídeňské brambory

118
- reklama -

Suroviny

500 g brambor
150 g slaniny
1 velká cibule
cca 100 ml smetany na vaření
zelená petrželka
sůl
popř. malý kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.

  3. Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.

  4. Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso 🙂

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Stoletá kuchařka a je uváděn z roku 1910.

Moje recepty najdete také na stránkách http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/