
- reklama -
Suroviny
2 litry
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 sýra Hermelínu
- 1 sýr veselá kráva smetanová
- kousek strouhaného eidamu
- 2 vrchovaté lžíce mletého masa
- 1/3 brokolice
- strouhanka (podle hustoty kterou chceme)
- plátek másla
- 1 lžička vegety
- 1 lžička curry
- 1 kostka zeleninového bujonu
- sůl
- na špičku nože muškátový květ
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Na másle si mírně osmažíme cibuli s česnekem, přidáme strouhanku, opečeme a zalijeme zeleninovým vývarem z kostky.
-
Pak do vývaru nadrobíme mleté maso, přidáme koření curry, muškátový květ, vegetu a nakonec malinké růžičky brokolice a pár si jich necháme.
-
Nakonec dáme pokrájené sýry a eidam nastrouháme – vaříme.
-
Můžeme ještě strouhankou zahustit, nebo můžeme polévku rozmixovat, třeba pro děti.
-
Je-li třeba tak dosolíme a ke konci dáme růžičky brokolice, co jsme si nechali stranou, je to pro ozdobu a čerstvější zelenou barvu.
-
Můžeme ozdobit pažitkou a přidáme rozšlehané vajíčko.
Poznámka od kuchařky
Zase nápad, co mě napad a zbyl mi kus mletého masa, které se muselo zpracovat. Polévka je moc dobrá!
Kuchařka: Bibinka