
- reklama -
Suroviny
24 porcí
- 1/2 l vody
- 1/4 l oleje
- 300 g mouky hladké
- 8 vajec
- Krém pudinkový:
- 6 dl mléka
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 4 lžíce cukru (uvařit pudink)
- 1/2 l šlehačky Rama Cremfine
- 1 vanilkový cukr
- Krém karamelový:
- 150 g cukru (upálit karamel)
- 1/8 l šlehačky obyčejné (svařit s karamelem)
- 1/2 l šlehačky Rama Cremfine
- 1 vanilkový cukr
- Karamel na polití:
- 150 g cukru na karamel
- 1/8 l šlehačky
- moučkový cukr (asi 300 g)
- trochu škrobu
Postup přípravy receptu
-
Vodu s olejem vařte, přisypte mouku, míchejte, až se těsto přestane lepit na vařečku, překlopte do mísy, nechte trochu zchladnout. Přidejte po jednom vejce a vymíchejte těsto, nastříkejte na plech spirálky, upečte na 200°asi 30 min. Vychladlé rozkrojte.
-
Uvařený a vychladlý pudink a vyšlehanou Ramu Cremfine sešlehejte dohromady. Na druhý krém udělejte upálený karamel, svařený se šlehačkou nechte vychladit, poté vyšlehejte Ramu Cremfine s 1 vanilkovým cukrem a opatrně vešlehejte karamel. Větrníky naplňte.
-
Připravte polevu: uvařený karamel svařte se šlehačkou a horký vlijte do prosátého moučkového cukru smíchaného s troškou škrobu. Natřete mašlovačkou na slepené větrníky.
Kuchařka: akjam