Větrníky – habáni

74
- reklama -

Suroviny
24 porcí

1/2 l vody
1/4 l oleje
300 g mouky hladké
8 vajec
Krém pudinkový:
6 dl mléka
2 vanilkové pudinkové prášky
4 lžíce cukru (uvařit pudink)
1/2 l šlehačky Rama Cremfine
1 vanilkový cukr
Krém karamelový:
150 g cukru (upálit karamel)
1/8 l šlehačky obyčejné (svařit s karamelem)
1/2 l šlehačky Rama Cremfine
1 vanilkový cukr
Karamel na polití:
150 g cukru na karamel
1/8 l šlehačky
moučkový cukr (asi 300 g)
trochu škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s olejem vařte, přisypte mouku, míchejte, až se těsto přestane lepit na vařečku, překlopte do mísy, nechte trochu zchladnout. Přidejte po jednom vejce a vymíchejte těsto, nastříkejte na plech spirálky, upečte na 200°asi 30 min. Vychladlé rozkrojte.

  2. Uvařený a vychladlý pudink a vyšlehanou Ramu Cremfine sešlehejte dohromady. Na druhý krém udělejte upálený karamel, svařený se šlehačkou nechte vychladit, poté vyšlehejte Ramu Cremfine s 1 vanilkovým cukrem a opatrně vešlehejte karamel. Větrníky naplňte.

  3. Připravte polevu: uvařený karamel svařte se šlehačkou a horký vlijte do prosátého moučkového cukru smíchaného s troškou škrobu. Natřete mašlovačkou na slepené větrníky.