- reklama -
Suroviny
Recept je na 3 plechy = 126 mini věnečků
- Hmota :
- Voda 400 ml
- olej 90 g
- trochu soli
- 250 g hladké mouky
- 300 ml vajec (cca 5-6 vajec)
- Náplň větrník: spodní :
- vanilkový pudink
- máslo
- cukr
- vrchní :
- šlehačka
- ztužovač kulér/přírodní
- barvivo nemusí být
- Náplň věneček:
- vanilkový puding
- máslo
- cukr
- rumové aroma
- Zdobení: vrchní rozkrojená část se smočí do fondánové hmoty,ale
- to jen posypávám moučkovým cukrem, nebo smáčím ve
- hmotě/bílek, cukr/
Postup přípravy receptu
-
Vodu, olej a sůl dám svařit, poté co začne voda vřít, přisypeme hladkou mouku a stále mícháme, dokud se nám těsto nezačne lepit na okraje a nezačne tuhnout.
-
Hmotu dáme vychladnout a po vychladnutí přilijeme vejce a necháme míchat, dokud není těsto elastické.
-
Pečení: 1. fáze pečení- 210°C (horkovzduch) asi 12 minut v uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou.
-
2. fáze sušení- 150 – 160°C (bez horkovzduchu) asi 7 minut dozlatova při uzavřené troubě.
-
Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi!!
Poznámka od kuchařky
Já peču hodně malé věnečky, do kterých dávám jen žloutkový krém, přidávám fotku upečených.
Kuchařka: Iwakk