
Suroviny
- vařená rýže
- uzené maso
- sůl
- pepř
- sádlo
- cibule
- 4-5 vajec
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit uzené maso a do druhé nádoby dáme dusit nebo vařit rýži. Prochladlé maso pokrájíme na kostičky (vývar použijeme na polévku). Na kousku sádla osmahneme jemně pokrájenou cibuli do běla, přidáme kostičky uzeného, malinko opečeme a přidáme vajíčka. Mícháme, jako když děláme vaječnou míchanici, vejce mají být dosti ztuhlá. Na vejcích nešetřete, ty dávají jídlu opravdu moc dobrou chuť.
-
Rýži a vajíčka s uzeným spolu pořádně promícháme, malinko to opepříme a případně podle chuti přisolíme. Podáváme s kyselou okurkou. Pokud někdo chce, může si jídlo posypat strouhaným sýrem, ale opravdu to není nutné, ani v původním receptu to autorka nezmiňuje. Já jsem si navíc přidala špetku pepře a o 1 kus zvýšila počet vajíček.
-
Je to jednoduché, rychlé a dobré jídlo. Dělala jsem už několikrát.
Poznámka od kuchařky
Recept (pod názvem „Rýže s uzeným masem“) je ze stránek labužník.cz a je skvělý.
Původní recept je na:
https://www.labuznik.cz/recept/rizoto-s-uzenym-mas…
a autorka k němu přidala kratičké vyprávění.