![Veselé býčí koule_5ffd8340a9dcb.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vesele-byci-koule_5ffd834099522.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- býčí žlázy
- kousek špeku
- sádlo
- větší množství cibule
- čerstvá paprika (pokud možno, více barev)
- celerová nať
- pórek
- 1 rajče
- sůl
- pepř
- paprika sladká
- paprika pálivá
- trocha mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy.
-
Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme ostatní zeleninu, po chvíli i mleté papriky, osmahneme dohromady a přidáme k masové směsi.
-
Přikryjeme a dodusíme doměkka. Chvíli před dokončením zahustíme trochou mouky v kapce vody a dovaříme.
Podáváme s chlebem.
Kuchařka: cathleen