
Suroviny
- 3-5 kuřecích stehen
- bujon
- 1-2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 2 drůbeží paštiky v kelímku
- muškátový květ mletý
- mletý zázvor
- sladká paprika mletá
- sůl nebo vegeta
- smetana na zjemnění
- hladká mouka + voda (záklechtka).
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si zpěníme cibulku a osmažíme dozlatova.
-
Mezitím si dáme do misky dvě kuřecí paštiky, zalijeme trochou vlažné vody a rozšleháme do hladka.
-
Až je cibulka hotová, přidáme do hrnce opraná kuřecí stehna a podlijeme rozšlehanou směsí z paštik.
-
Přidáme bujon, koření a podlijeme vodou tak, aby stehna byla ponořená. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké.
-
Poté přendáme na talíř a obereme maso(já ho ještě krájím na menší)a vrátíme zpět do hrnce.
-
Zahustíme záklechtkou (každý jak má rád hustou omáčku) a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění a vaříme zhruba 5-8 minut.
-
Nakonec ještě dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme buď s knedlíkem nebo jak má kdo rád.
Kdo chce, může omáčku po vyndání masa rozmixovat tyčovým mixerem, aby byla jemnější.
Přeji dobrou chuť