Verunčino kuře na paprice

63
- reklama -

Suroviny

3-5 kuřecích stehen
bujon
1-2 lžíce sádla
1 cibule
2 drůbeží paštiky v kelímku
muškátový květ mletý
mletý zázvor
sladká paprika mletá
sůl nebo vegeta
smetana na zjemnění
hladká mouka + voda (záklechtka).

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si zpěníme cibulku a osmažíme dozlatova.

  2. Mezitím si dáme do misky dvě kuřecí paštiky, zalijeme trochou vlažné vody a rozšleháme do hladka.

  3. Až je cibulka hotová, přidáme do hrnce opraná kuřecí stehna a podlijeme rozšlehanou směsí z paštik.

  4. Přidáme bujon, koření a podlijeme vodou tak, aby stehna byla ponořená. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké.

  5. Poté přendáme na talíř a obereme maso(já ho ještě krájím na menší)a vrátíme zpět do hrnce.

  6. Zahustíme záklechtkou (každý jak má rád hustou omáčku) a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění a vaříme zhruba 5-8 minut.

  7. Nakonec ještě dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme buď s knedlíkem nebo jak má kdo rád.

Kdo chce, může omáčku po vyndání masa rozmixovat tyčovým mixerem, aby byla jemnější.

Přeji dobrou chuť