
- reklama -
Suroviny
- brambory typ B nebo C /syrové/
- houby čerstvé nebo mražené
- slanina dobře uzená
- cibule žlutá nebo bílá nebo červená
- Hermelín nebo Niva
- smetana čerstvá
- drcený kmín
- sůl
- mletý pepř
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
Brambory bez slupky, nakrájené na plátky do mísy dáme, na kolečka pokrájené, alespoň 2 cibule s nimi promícháme.
-
Pak přidáme houby, čerstvé nebo mražené, na másle nebo sádle mírně podušené, k tomu uzenou slaninku a bude trvat jenom chvilinku, než to s kořením a solí promícháme a nakonec krájený sýr Hermelín nebo Nivu do toho dáme.
-
Toto vše do pekáčku vsypeme a smetanou 33% to celé pěkně podlijeme. Přikryté do trouby zapéci dáme a pak už si jen pochutnáme.
Poznámka od kuchařky
Je to vše poměrně brzy hotové, jen ke konci pečení to na chvíli odkryjte – kvůli kůrčičce. Cibule v kombinaci s houbami, sýrem a smetanou vytvoří chuť brambor přímo lahodnou.
Kuchařka: yanull