Věrčiny mandlové kostky

58
- reklama -

Suroviny

140 g loupaných mandlí
200 g mléčné čokolády – nalámané
200 g třtinového cukru
špetka soli
200 g změklého másla
3 vejce
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
100 ml mléka
150 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, čtvercovou formu na dort, nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem.


    Zobrazit celý recept

  2. V kuchyňském robotu promixujeme 125 g mletých mandlí, 75 g čokolády a polovinu cukru.

  3. Přesypeme do mísy a přidáme máslo, vejce, mouku, kypřící přášek, mléko, špetku soli a zbylý cukr. Prošleháme a vlijeme do pečící formy.

  4. Pečeme 34-45 minut, až zapíchnutou špejli vytáhneme čistou. Necháme vychladnout.

  5. Rozpustíme zbylou čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.

  6. Směs dáme vychladnout, až se dá mazat jako krém.

  7. Korpus přeřízneme napůl, spodní díl potřeme trochou polevy a přiklopíme vrchním dílem korpusu.

  8. Nahoru namažeme zbytek polevy, posypeme zbylými plátky mandlí, necháme vše opět ztuhnout a pak krájíme kostky.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Apetit.

Upekla moje sestřička jako překvapení.