
- reklama -
Suroviny
- 4 vepřové řízky (krkovička)
- 300 g rajčat
- 200 g tvrdého sýra
- 4 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- 1 párek
- 1 lžička Solamylu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- olej
- sůl
- pepř
- lžička citrónové šťávy
- 1/4 l vývaru
Postup přípravy receptu
-
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Paradajky a syr narežeme na malé kocôčky, pridáme na plátky narezaný csenak, sekanú bazalku, nadrobno narezaný párok a šťavu. Dobre premiešame. Zmes navrstvíme na rezne a stočíme do závitku. Upevníme ihlou.
-
Závitky na oleji opečieme zo všetkých strán, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným s pretlakom a troškou odobratej šťavy. Závitky podávame preliate šťavou s cestovinou.
Kuchařka: tejaja