Vepřový závitek

265
- reklama -

Suroviny

4 vepřové řízky (krkovička)
300 g rajčat
200 g tvrdého sýra
4 stroužky česneku
čerstvá bazalka
1 párek
1 lžička Solamylu
1 lžíce rajčatového protlaku
olej
sůl
pepř
lžička citrónové šťávy
1/4 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Paradajky a syr narežeme na malé kocôčky, pridáme na plátky narezaný csenak, sekanú bazalku, nadrobno narezaný párok a šťavu. Dobre premiešame. Zmes navrstvíme na rezne a stočíme do závitku. Upevníme ihlou.

  2. Závitky na oleji opečieme zo všetkých strán, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným s pretlakom a troškou odobratej šťavy. Závitky podávame preliate šťavou s cestovinou.