
Suroviny
- Na vývar:
- odřezky z vepřového masa
- vepřové kosti
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 10 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- 1 větší mrkev
- 1 kostka Masoxu
- pár snítek libečku
- pár snítek celeru
- Na knedlíčky:
- 1 ks tataráčku – viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150g)
- 1 malá cibule
- 1 celé vejce
- 3 PL uvařené rýže
- 3 PL strouhanky
- nasekané zelené bylinky
- polohrubá mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme.
-
Mezitím si do větší mísy vytlačíme obsah střívka „tataráčku“, přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme (já rukou) hmotu na knedlíčky. Dle potřeby zahustíme polohr. moukou a necháme chvilku odpočinout. Když se nám vše vaří, nakrájíme na drobné kostičky mrkev a vytvarujeme si knedlíčky zhruba o velikosti menšího pinpongového míčku.
-
Až jsou odřezky masa měkké, vše přecedíme, do vývaru přidáme kostku masoxu(kdo nechce,nedá), nakrájenou mrkev, necháme 5 minut vařit a začneme zavařovat utvořené knedlíčky, které necháme 7 minut na mírném plameni provařovat.
-
Jako zavářku můžeme použít nudle, rýži nebo jen tak s knedlíčky.
Poznámka od kuchařky
Koupila jsem v Kauflandu „tataráček“, že to bude nějaká dobrá mňamka na topinky:-( joj, to teda nebyla! Je to obyčejné mleté maso a dost přesolené. Nezbylo mně nic jiného, než to trošku upravit a alespoň takto zužitkovat. Knedlíčky jsou príma a hodily by se i k rajské nebo jiné omáčce:-)