Vepřový tokáň (jak ho dělám já)

170
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Vepřové plecko
100 g slaniny
1 větší cibule
1 jarní cibulka
1 žlutá paprika
1 červená paprika
pórek
2 rajčata
3 stroužky česneku
hrst žampiónů
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
200 ml husté zakysané smetany
masox (nemusí být)
1 lžíce mleté papriky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme si mletou papriku se solí a v tom vyválíme nudličky masa, které zprudka orestujeme, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, trochu osmažíme, zalijeme maso vodou s masoxem a dusíme.

  2. Papriky a pórek nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky, jarní cibulku na kolečka, žampióny, česnek na plátky a vše přidáme tak po půl hodině dušení k masu, osolíme a dusíme dál.

  3. Mouku si rozmícháme v kysané smetaně, přidáme rajský protlak, znovu promícháme a vlijeme do omáčky, mícháme a ještě chvilku povaříme.