- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky vepřové kotlety bez kosti cca 40 dkg
- 1 balíček předvařených krevet 15-20 dkg
- 2 šalotky nebo 1 cibule
- 1 lžíce provensálského koření
- 1/2 dcl jemného kečupu
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1/2 dcl olivového oleje
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Šalotku nakrájíme na drobno a na oleji zpěníme spolu s kořením, přidáme krevety a 5 minut podusíme, zahustíme kečupem a chilli omáčkou, podusíme dalších 5 minut, podle chuti osolíme a necháme asi 15 minut pod pokličkou uležet.
-
Kotlety po obvodu nakrájíme, aby se nekroutily, osolíme, naklepeme a podle možnosti grilujeme nebo smažíme na pánvi s minimem tuku asi 5 minut po obou stranách. Podáváme s hranolky, steaky na talíři přelijeme omáčkou s krevetami.
Kuchařka: Kralka005