
- reklama -
Suroviny
- 2 vepřové řízky z krkovice
- 1 větší cibule
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce sušeného libečku
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Cibuli nakrájíme.
-
Do vyšší nádoby dáme smetanu hořčici a cibuli. Projedeme to lehce ponorným mixérem na hladkou marinádu. Přidáme libeček a maso v tom obalíme.
-
Necháme marinovat nejméně 2-3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
-
Po té maso vyjmeme, částečně otřeme od marinády a obalíme ve strouhance, pořádně ji přitlačíme. Smažíme v rozehřátém tuku pozvolna z obou stran.
Poznámka od kuchařky
K marinádě můžeme přidat česnek, nebo jiné bylinky jaké máte rádi.
Kuchařka: mika59









