- reklama -
Suroviny
- 2 přibližně stejně velké řízky (krkovička, kotleta)
- cca 5 – 8 mm hrubý plátek mozzarelly (nejlépe hranaté)
- 1 utřený stroužek česneku
- sůl
- pepř
- Trojobal:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- plátky mandlí
- Na smažení:
- sádlo nebo olej
Postup přípravy receptu
-
Mozzarellu potřeme česnekem. Plátky masa, měly by být tenčí, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Mezi dva plátky vložíme sýr tak, aby byl kousek od krajů. Paličkou sklepneme okraje masa.
-
Obalíme v mouce, vejci a strouhance smíchané s mandlemi. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji z obou stran.
Poznámka od kuchařky
Mozzarellu jsem měla 45%.
Kuchařka: mika59