Suroviny
2 porce
- 2 vepřové plecko nebo kýta(plátky)
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 masitá červená paprika
- 1 kostka zeleninového bujónu(lze vynechat)
- sůl
- mletý pepř
- 1 dcl vody na zahuštění
- 1 polévková lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a po obou stranách lehce osolíme a opepříme.
-
Papriku zbavíme jadýrek, nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky.
-
V kastrolu na rozehřátém oleji restujeme cibulku, přidáme česnek a plátky masa, které necháme prudce z obou stran zatáhnout.
-
Zasypeme nakrájenou paprikou, podlijeme vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené, rozdrobíme bujón a pod pokličkou na mírném plameni dusíme dokud maso nezměkne. Občas promícháme a hlídáme, aby se všechna tekutina nevydusila.
-
Poté maso ze šťávy vyjmeme, šťávu ponorným mixérem rozmixujeme a ještě přes jemné síto prolisujeme.
-
Ve 2dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme za stálého míchání do vařící šťávy a ještě cca 8 minut provaříme.
-
Vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme s vařenými brambory, nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
I z mála surovin se dá uvařit chutné jídlo. Dozdobila jsem čerstvým nastrouhaným křenem a v kombinaci se šťávou to opravdu šlo:-)