Vepřový plátek v paprikové šťávě

57
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vepřové plecko nebo kýta(plátky)
1 polévková lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 masitá červená paprika
1 kostka zeleninového bujónu(lze vynechat)
sůl
mletý pepř
1 dcl vody na zahuštění
1 polévková lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a po obou stranách lehce osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Papriku zbavíme jadýrek, nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky.

  3. V kastrolu na rozehřátém oleji restujeme cibulku, přidáme česnek a plátky masa, které necháme prudce z obou stran zatáhnout.

  4. Zasypeme nakrájenou paprikou, podlijeme vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené, rozdrobíme bujón a pod pokličkou na mírném plameni dusíme dokud maso nezměkne. Občas promícháme a hlídáme, aby se všechna tekutina nevydusila.

  5. Poté maso ze šťávy vyjmeme, šťávu ponorným mixérem rozmixujeme a ještě přes jemné síto prolisujeme.

  6. Ve 2dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme za stálého míchání do vařící šťávy a ještě cca 8 minut provaříme.

  7. Vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme s vařenými brambory, nebo s rýží.

Poznámka od kuchařky

I z mála surovin se dá uvařit chutné jídlo. Dozdobila jsem čerstvým nastrouhaným křenem a v kombinaci se šťávou to opravdu šlo:-)