Suroviny
- 4 vepřové plátky (kýta)
- olej (možno olivový)
- lžíce másla
- rozmarýn
- menší cibule
- nakládaný zelený pepř
- smetana
- Gran Moravia (parmezán)
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nenaklepáváme, jen potřeme lehounce olejem a necháme uložené přes noc v chladu. Osolíme je, lehce opepříme a opečeme na další trošce oleje na pánvi. Obracíme obracečkou, do masa nepícháme.
-
Přendáme je do nahřátého pekáčku, na každý položíme ždibec másla a rozmarýn a na 5-7 minut dáme do trouby, vyhřáté na 90°C.
-
Na pánvi s výpekem orestujeme nadrobno krájenou cibulku, přidáme 2 lžíce nakládaného pepře a smetanu, prohřejeme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Zahustíme nastrouhaným sýrem.
(Kdo chce omáčku jemnější, hladší, propasíruje ji před přidáním sýra přes cedník.)
Poznámka od kuchařky
Na tento výborný oběd nás pozvala naše šikovná snacha 🙂
Když jsem po ní chtěla recept, prý nemá, inspirovala se na netu. Nejvíce na stránkách Just FOOD.
Pepřových omáček tu pár je, ale tahle ne, proto ji přidávám.









