
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové kýty
- 400 g hlívy
- 100 g špeku
- 3 PL sádla
- 3 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 PL sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- kmín
- pepř
- majoránka
- 2 kostky zeleninového bujónu
- škrobová moučka
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou a pokmínovanou hlívu dáme do pánve s trochou vody dusit.
-
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se škrobovou moučkou. Dáme do širokého kastrolu a na špeku a cibulce dobře orestujeme.
-
Přidáme papriky, promíchneme a zalijeme vřící vodou do roviny s masem. Přidáme bujón, pepř a dusíme do změknutí.
-
Poté vmícháme podušenou hlívu, odstavíme ze sporáku, vmícháme utřený česnek se solí a majoránku. Chuť můžeme doupravit solí a polévkovým kořením.
Kuchař: Tom Beyk









