Vepřový perkelt s Hlívou ústřičnou

70
- reklama -

Suroviny

500 g vepřové kýty
400 g hlívy
100 g špeku
3 PL sádla
3 větší cibule
2 stroužky česneku
2 PL sladké papriky
špetka pálivé papriky
kmín
pepř
majoránka
2 kostky zeleninového bujónu
škrobová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou a pokmínovanou hlívu dáme do pánve s trochou vody dusit.

  2. Maso nakrájíme na kostky a promícháme se škrobovou moučkou. Dáme do širokého kastrolu a na špeku a cibulce dobře orestujeme.

  3. Přidáme papriky, promíchneme a zalijeme vřící vodou do roviny s masem. Přidáme bujón, pepř a dusíme do změknutí.

  4. Poté vmícháme podušenou hlívu, odstavíme ze sporáku, vmícháme utřený česnek se solí a majoránku. Chuť můžeme doupravit solí a polévkovým kořením.