Vepřový perkelt s cuketou a rajčaty

48
- reklama -

Suroviny

500 g vepřové plece pokrájené na menší kostky
1 cibule
1 střední cuketa
hrst cherry rajčat
2-3 lžičky koření na perkelt (složení – mletá sladká i pálivá paprika, sušená cibule)
česnek
mletý kmín
1 lžíce sádla nebo oleje
sůl
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit pokrájenou cibuli. Přidáme kousky masa, opečeme je, posypeme kořením na perkelt, osolíme, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení ještě podléváme.

  2. Před koncem přidáme plátky cukety, rajčata a společně doděláme. Nezahušťujeme! Na talířích posypeme cibulkovou natí.

Poznámka od kuchařky

Koření na perkelt jsem koupila v prodejně s maďarskými výrobky, ale bez problémů jde nahradit kořením, které jsem uvedla v surovinách – složení.