
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové plece pokrájené na menší kostky
- 1 cibule
- 1 střední cuketa
- hrst cherry rajčat
- 2-3 lžičky koření na perkelt (složení – mletá sladká i pálivá paprika, sušená cibule)
- česnek
- mletý kmín
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- sůl
- cibulová nať
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit pokrájenou cibuli. Přidáme kousky masa, opečeme je, posypeme kořením na perkelt, osolíme, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení ještě podléváme.
-
Před koncem přidáme plátky cukety, rajčata a společně doděláme. Nezahušťujeme! Na talířích posypeme cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Koření na perkelt jsem koupila v prodejně s maďarskými výrobky, ale bez problémů jde nahradit kořením, které jsem uvedla v surovinách – složení.
Kuchařka: maris